The Hygge Kitchen
The Hygge Kitchen
me_about us

Привет!

Аз съм Джулиано. Занимавах се с журналистика и телевизия около 7 години, след което реших, че не съм способен на повече компромиси. От известно време се заседявам все повече време в кухнята и това ми носи огромна радост.

Аз съм дете на 90-те и следователно израснал с неособено впечатляващи вкусове. Много добре си спомням периода, когато започнаха да навлизат у нас модерните диети, които съсипваха качеството на домашната храна. Маслото изчезна от рецептите, а на негово място дойде маргаринът. Зърнените закуски, газираните напитки и всякакви сладкиши с изкуствени съставки присъстваха почти всеки ден. Разбираемо беше, след като всички тези стоки били непознати у нас. Преди няколко години осъзнах обаче, че доста сме изгубили в кулинарно отношение. Затова тези храни няма да ги намерите в блога ми.

Разбира се, дължа най-много на майка си, стане ли въпрос за кулинария. Тя ме е научила на много умения в кухнята и най-вече пося зрънцето на добрия вкус, добрата кухня и любопитството.
След като почти спрях да бъда канен на вечери, а всичките ми приятели предпочитат да ми гостуват, реших да споделя рецепти от моята трапеза. В блога ми ще намерите рецепти както световни класики, така и родни. Рядко експериментирам, още по-рядко импровизирам по дадено ястие, освен ако не съм го правил поне няколко пъти. От този тип хора съм, които предпочитат да изучат изцяло цигулката, преди да се захванат с китарата. Невероятен фен съм както на българското кулинарно наследство, така и на скандинавското пекарство, ориенталските вкусове, средиземноморските аромати, френските десерти, кубинските манджи. Всичко зависи според сезона. Тук може да намерите и тепърва настъпващи у нас продукти, които са ме заинтригували и на които съм им намерил интересно приложение. 

Да си призная, мога да мисля денонощно за храна и по-скоро за начина й на приготвяне. Вдъхновявам се от хората около мен и техните специфични вкусови предпочитания, от прекрасните ми кулинарни книги, от готвачи, допринесли за световното кулинарно наследство. Цялата си любов към храната пренасям тук и ще се радвам да произведем качествен диалог на тази тема. Защото кулинарният експерт и съдебен съдия Жан Антелм Брия-Саварен все пак го е казал: “Кажи ми какво ядеш, за да ти кажа какъв си”.

 
Име *
Име